Header Ads

Reliance data card Common Errors and related workaround

Reliance is one of the internet service provider and available in various attractive plans. Many times users experiencing many issues regarding connection, slow speed, etc.

reliance

Reliance datacard Common Errors and solution

635 - An Unknown error occurred.
Solution: Restart your computer to make sure that all recent configuration changes have taken effect.

645 - An internal authentication error occurred.
Solution: Restart your computer to make sure that all recent configuration changes have taken effect.

680 - This is a modem related error.
Solution: Kindly remove the data card and reinsert it and check in dialer software window that the dialing number or the phone number type is #777. If yes, restart PC/Laptop and try to connect again. If all above fails, uninstall and re-install driver. To uninstall data card software- Go to Start -> Settings -> Control Panel. Open Add or Remove Programs. Select the program of data card from the list & click on Remove to uninstall the data card. To install data card software- Run the setup file of data card software from the CD & follow the instructions.

691 - This is an authentication error.
Solution: Check whether the username and password is entered and is correct.

718 - A PPP conversation started, but terminated because the remote computer did not respond within an appropriate time.
Solution: Kindly uninstall and re-install driver & try after sometime. To uninstall data card software- Go to Start -> Settings -> Control Panel. Open Add or Remove Programs. Select the program of data card from the list & click on Remove to uninstall the data card. To install data card software- Run the setup file of data card software from the CD & follow the instructions.

721 - A PPP conversation was attempted, but the remote computer did not respond.
Solution: Kindly uninstall and re-install driver. To uninstall data card software- Go to Start -> Settings -> Control Panel. Open Add or Remove Programs. Select the program of data card from the list & click on Remove to uninstall the data card. To install data card software- Run the setup file of data card software from the CD & follow the instructions.

Troubleshooting Reliance data card error and queries

1.When connecting, Operating System indicates Connection as busy?
Cause:The modem driver is not installed correctly, or a different modem is being currently used.

Solution:Remove the data card and reinstall client software. Reinsert data card & try again.
Confirm that the modem driver is installed correctly in the device manager.

2.The dialer software reports either “Not In Service” or it reports only 1 or 2 bars of signal?
Solution:Please ensure that the USB modem is plugged properly into the USB port. Please close the software and re- launch it again.
If the card is still unable to pick up a valid signal, then it means that the coverage is poor.

3.The user is experiencing slow Internet connectivity?
Solution:-Delete temporary Internet files from browsers, Open Internet Explorer->Tools->Internet Options->Delete Files->Delete all offline contents->Click on OK button.
-Disable the firewall of the operating system. (If antivirus is installed), Control Panel->windows security center->windows firewall->”off”
-Check signal strength of the phone.A poor signal may lead to poor speed.
-Check for virus, spyware and any other malicious programs on your desktop/laptop.
-Reinstall the phone’s modem driver.

4. The connection auto disconnects after being connected to the network for 3 to 5 minutes
Cause:The required service pack has not been installed in the Operating System. Check system compatibility.

Solution:Service Pack 4 is required for Windows 2000 OS.
Service Pack 2 is required for Windows XP OS.
Check system compatibility and install latest netconnect software.

5.I am able to make calls and send SMS, but I cannot connect to the network
Cause:Your modem driver is not installed correctly.

Solution:Please reinstall the client software, insert your data card and connect.

6.After attempting to make a connection with dealer software, the status window indicates the following message: “There Was No Answer”.
Solution:Kindly ensure that each of the fields have been filled in properly by re-checking the “Phone”, “User Name” and” Password ” fields for accuracy.

7.After sometime my Notebook automatically shuts down showing the message “Windows NT authority error, Remote Procedure call, your windows will shut down in..”?
Solution:This is a case of the Blast virus. Try to run antivirus malware, spyware removal tool if the problem still persists, kindly get your PC checked by the PC vendor.

8.While connecting, Operating System indicates that it cannot connect to remote computer
Causes:The data service is not enabled or is terminated.
Network setting in client software is incorrect.
Client software dialing application conflicts with some other dialing application.
Client software version is too old.
CDMA signal is too weak.
The antenna is not pulled out

Solution:Confirm that the data service is enabled.
Set network parameters as per the operator offer.
Uninstall other dialing programs or restore Operating System.
Upgrade to latest client software.
Try to change position.
Pull out the antenna.


No comments:



Powered by Blogger.